NOTIS PEMBERITAHUAN AWAL KERJA-KERJA PENGGANTIAN INJAP PADA PAIP AGIHAN BEKALAN AIR DI PEKAN SEPANG LAMA YANG BAKAL MENYEBABKAN GANGGUAN BEKALAN AIR BERJADUAL SELAMA DUA PULUH JAM SETENGAH PADA 24 NOVEMBER 2020

SIARAN MEDIA
16 NOVEMBER 2020

 

Kuala Lumpur – Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) ingin memaklumkan bahawa kerja-kerja penggantian injap pada paip agihan yang terletak di simpang Jalan Indah 1, Jalan B48 Pekan Sepang Lama akan dilaksanakan bermula jam 9:00 malam, 24 November 2020. Pelaksanaan kerja-kerja penggantian injap di paip agihan ini akan membolehkan sistem pengagihan bekalan air berjalan lancar dan semua peralatan berkaitan sentiasa berada dalam keadaan baik dan optimum. Penambahbaikan infrastruktur injap ini juga adalah sebahagian usaha Air Selangor dalam meningkatkan pengalaman perkhidmatan terbaik demi keselesaan para pengguna di masa hadapan.

 

Berikutan kerja penggantian injap ini, sebanyak 27 kawasan di wilayah Kuala Langat dan Sepang akan mengalami gangguan bekalan air berjadual bermula jam 9:00 malam, 24 November 2020 dan akan pulih sepenuhnya pada jam 5:30 petang, 25 November 2020. Senarai kawasan yang akan mengalami gangguan bekalan air berjadual adalah seperti Lampiran A. 

 

Tempoh masa gangguan dan pemulihan bekalan air adalah berbeza mengikut kawasan bergantung pada jarak lokasi  premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan.

 

Air Selangor ingin menasihatkan para pengguna yang terjejas untuk menyimpan bekalan air secukupnya dan menggunakan air secara berhemat sepanjang tempoh gangguan bekalan air berjadual ini.

 

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang Air Selangor di www.airselangor.com. Pengguna juga boleh merujuk kesemua saluran komunikasi rasmi kami seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter, atau hubungi Pusat Perhubungan Air Selangor di talian 15300.

 

-TAMAT-

 

 

ELINA BASERI

Ketua Komunikasi Korporat

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd

 

 

 

 

LAMPIRAN A

 

WILAYAH KUALA LANGAT

Kampung Kundang

Kuarters Estate Gadong

Kampung Batu Untung

Tanjung Sepat New Village

Kampung Batu Laut

Taman Batu Untung

Taman Pelangi

Ladang Batu

Taman Tanjung

Taman Tanjung Sepat Indah

Kampung Orang Asli Tanjung Sepat

Taman Mutiara

Ladang Bedford

Kampung Tanjung Sepat Darat

Kampung Tumbuk

Kampung Tanjung Layang

Berek Polis Tanjung Sepat

Taman Kanchong Laut

 

 

 

WILAYAH SEPANG

Kampung Bukit Bangkong

Kampung Hulu Teris

Kampung Ulu Chuchoh

Kampung Orang Asli Bukit Bangkong

Tanjung Rhu

Pekan Sungai Pelek

Kem PKLS Hazliza Ulu Teris

Taman Seri Sungai Pelek

Kampung Baru Sungai Pelek